Van Egmond Groep

VEG | Get the Cake

Van Egmond Groep is een organisatie gericht op het leveren van goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. Door meerdere overnames is Van Egmond Groep in de afgelopen jaren zowel in de breedte van de dienstverlening, als geografisch, flink gegroeid. Dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee en  mede daarom schakelden zij de hulp van Get the Cake (destijds Contentvisie) in. Inmiddels kan Van Egmond Groep zich op het gebied van marketing en communicatie een sterk merk noemen. Samen met Hans de Croon (Directeur Business Development en Marketing) blikken we terug op onze samenwerking. 

Op zoek naar de why

Het overnemen van andere bedrijven brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van marketing en communicatie. Daar liep Van Egmond Groep ook tegenaan. “We zijn zo’n veelzijdig en breed bedrijf, dat het voor ons heel belangrijk was om een gap-analyse te doen tussen hoe we eigenlijk bekend willen staan en hoe we écht bekend staan”, vertelt Hans de Croon. Op aanraden van Gerard (mede-eigenaar van Get the Cake) schakelde Van Egmond Groep destijds onze hulp in en startten wij een onderzoek naar de identiteit van Van Egmond Groep.

Get the Cake | Van Egmond Groep

Een echte eyeopener

“Wat ik heel knap vind, is dat Get the Cake de kwestie waar wij tegenaan liepen boven tafel heeft gekregen”, aldus Hans de Croon. “Ik kan me voorstellen dat dit geen makkelijke opdracht was. Collega’s, veelal techneuten, weten namelijk heel goed de inhoud van hun gereedschapskist te benoemen, maar op de vraag wat Van Egmond Groep als organisatie voor hun klanten kan betekenen, hebben ze vaak geen antwoord. Misschien is dit ook iets Achterhoeks, we zijn heel praktisch en nuchter ingesteld.”

Hans gaat verder: “Ik weet nog dat één van de conclusies uit de onderzoeken was dat wij veel processen kunnen optimaliseren, maar dat klanten aangeven daar weinig over te zien of te lezen. Hetzelfde geldt ook voor de technische kennis en werkervaring van onze medewerkers. Zij hebben allemaal gereedschap in handen gehad en daardoor écht kennis van zaken. Beide waren voor ons vanzelfsprekend en daardoor blinde vlekken.”

We hadden zelf de kennis en capaciteit niet in huis, dus hebben we die van Get the Cake omarmd.

Hans de Croon

Uitkomsten omzetten naar middelen

Op basis van de gesprekken met directie, medewerkers, leveranciers en klanten, is door Get the Cake het zakelijk DNA van de organisatie vastgesteld. Dit resulteerde ook in een nieuwe huisstijl en website. Werk aan de winkel dus. “Er moest veel nieuwe content gemaakt worden en ook de nieuwe huisstijl moest geïmplementeerd worden.” Aangezien er op dat moment nog geen marketingafdeling was bij Van Egmond Groep, heeft Get the Cake deze werkzaamheden op interim basis opgepakt. “We hadden zelf de kennis en capaciteit niet in huis, dus hebben we die van jullie omarmd”, vertelt Hans.

Dat begon in 2019 met collega Leonie. Zij heeft destijds uiteenlopende marketing- en communicatiewerkzaamheden verricht. “Ze was een drijvende kracht binnen onze afdeling, die met haar kennis, ervaring en inzichten de afdeling geprofessionaliseerd heeft. Datzelfde geldt voor Lisa, die vervolgens een waardevolle bijdrage heeft geleverd door het schrijven van content.”

Wij hebben de medewerkers van Get the Cake altijd als onze eigen collega’s gezien, omdat wij het belangrijk vinden dat zij integreren in ons bedrijf.

Hans de Croon

Capaciteit opbouwen

“Wat ik mooi vind is dat Get the Cake adviseert dat wij zelf capaciteit moeten opbouwen, zodat we niet afhankelijk van hen worden.” En dat advies is niet in de wind geslagen. Inmiddels is marketing een begrip bij Van Egmond Groep en telt de afdeling twee vaste medewerkers. 

Hans vervolgt: “Wij hebben de medewerkers van Get the Cake altijd als onze eigen collega’s gezien, omdat wij het belangrijk vinden dat zij integreren in ons bedrijf. Wij willen hen overal bij betrekken, zodat zij veel kennis opbouwen om als volwaardige medewerker mee te kunnen draaien. Ze hebben dezelfde spirit en hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel als de medewerkers die bij ons in dienst zijn. Daarnaast vind ik het heel knap dat Get the Cake in staat is om te begrijpen wat wij doen als technisch bedrijf. We zijn geen blingbling bedrijf, je moet techneuten echt leren doorgronden.” 

Samenwerken met Get the Cake is zeer plezierig en flexibel, maar ook professioneel.

Hans de Croon

Eerlijk en vooruitstrevend 

“Mijn eerste samenwerking was met Gerard en dateert al uit 2005. We hebben destijds samen met een andere partij de nieuwe website van Van Egmond Groep vormgegeven. Daarvoor was het nog zo’n simpele frontpage website. We hebben sindsdien altijd contact gehouden en sparren zeer regelmatig. Hij adviseert ons op het gebied van marketing en communicatie en durft ons een spiegel voor te houden. Hij is eerlijk en zijn visie is vooruitstrevend. De openheid in onze samenwerking vind ik erg belangrijk, want je moet het ook tegen elkaar kunnen zeggen als je het niet eens bent of ergens niet tevreden over bent. Dat maakt juist dat je weer verder kunt.”

Marketing is hét begin

“We zijn nu zo ver dat we de marketing jaarplanning baseren op onze organisatiedoelen. De marketingafdeling heeft een transformatie gemaakt. Inmiddels staat de afdeling aan het begin van de customer journey. Door middel van jullie ondersteuning hebben wij de marketingafdeling inhoud gegeven en hebben we een plek veroverd waarmee we aan het begin staan van veel nieuwe klantverhalen. We openen de deur voor nieuwe klanten en zijn hard op weg nóg bekender te worden.”