Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In mijn werk als marketing- en communicatiespecialist ben ik altijd op zoek naar inventieve en efficiënte oplossingen. Naar handige short-cuts & tooltjes die mijn (werkende) leven zo leuk én makkelijk mogelijk maken. Gelukkig staat het internet er vol mee! Maar.. je moet maar net weten dat ze bestaan. Daarom deel ik in deze blog graag mijn favoriete Google Chrome-extensies met je. 

Google Chrome extenties | Tips | Get the Cake

 

1 | Fonts Ninja

Soms zie je een website en denk je: welk font zou hier gebruikt worden? Je kunt in de broncode van de site duiken, maar dit valt vaak niet mee. Gelukkig is er Fonts Ninja. Met deze Google Chrome-extensie check je snel welke fonts er op een website gebruikt zijn. Ook kun je doorklikken om het font direct te downloaden. Zo kun je eenvoudig het juiste lettertype kiezen voor je eigen ontwerpen.

2 | Image downloader

Je wil graag een mooie visual maken, maar helaas is er weinig of geen geschikt beeldmateriaal beschikbaar. “Kijk maar even op de website, misschien kun je daar iets afhalen.” Met de Image downloader extensie kun je snel en eenvoudig alle afbeeldingen van een website downloaden om ze te bewerken tot een mooie (social) visual.

Google Chrome-extensie installeren

Wil je een Google Chrome-extensie installeren? Door op de linkjes in dit bericht te klikken ga je naar de Chrome Web Store. Klik bij de gewenste extensie op toevoegen aan Chrome en vervolgens op extensie toevoegen.  Je vindt de extensie nu rechts bovenin je Chrome-browser. Super simpel, toch?! 

3 | Web editor

Je wil een aantal wijzigingen doorvoeren op een website, maar je bent er nog niet helemaal zeker van hoe dit zal uitpakken. Voor je de websitebouwer mailt, is het handig om het eerst zelf even te kunnen testen. Elke website bewerken vanuit je Google Chrome-browser, dat kan met Web editor! Even snel testen welke foto beter uitkomt, welke kleur button beter werkt of welke titel meer aanspreekt, erg handig!

4 | ColorZilla

Waar is het huisstijldocument met de kleurcodes ook alweer gebleven?! Of welke kleur zou er worden gebruikt op die ene website die jij zo mooi vindt? Zeker als je voor verschillende bedrijven of merken werkt moet je veel schakelen tussen verschillende huisstijlen en kleuren. Met de ColorZilla extensie haal je eenvoudig kleuren uit webpagina’s en sla je deze op voor later gebruik.

5 | Clipboard History Pro

Gedurende de dag kopiëren en plakken we veel dingen, van teksten tot afbeeldingen en URL’s. Je gebruikt het meer dan je denkt! Clipboard History Pro houdt bij wat je kopieert en slaat het op in een lijstje. Zo kun je met 1 klik bij al je gekopieerde items en je kunt zelfs een favorietenlijstje maken. Super overzichtelijk én nooit meer een gekopieerd item kwijtraken: dubbel succes wat mij betreft! En.. laat je niet misleiden door de naam, je hebt geen betaald pro-account nodig voor deze tool.

6 | GoFullPage

Soms heb je een screenshot nodig van een webpagina, bijvoorbeeld voor het maken van een mock-up of om gegevens vast te leggen. De normale “printscreen” methode bewaart alleen het deel van de webpagina dat je op je scherm ziet. Met de extensie GoFullPage maak en bewerk je eenvoudig een full-page screenshot. Deze extensie is ook handig om te gebruiken in combinatie met extensie 3 van dit lijstje!

Hopelijk word jij net zo blij van deze handige tooltjes als ik. Veel werkplezier!

Meer weten over extensies of een keer sparren?

Ben jij benieuwd wat contentmarketing voor jouw organisatie kunnen toevoegen? Ik vertel je graag meer onder het genot van een kop koffie of thee. Neem via de buttons hieronder contact met ons op via Whatsapp, telefoon of mail. Tot snel!